Advies op maat

Airconditioning...

Airconditioning oftewel klimaatbeheersing is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een gecontroleerd systeem van temperatuur en relatieve luchtvochtigheid is niet alleen aangenaam maar vaak ook noodzakelijk.

Door een steeds verdergaande automatisering neemt het gebruik van airconditioning toe. Op een gemiddelde werkplek staat inmiddels veel randapparatuur zoals PC’s, printers, kopieerapparaten etc. Al deze apparaten geven warmte af. Het is onderzocht dat werknemers beter presteren indien de klimatologische omstandigheden waarin zij werken optimaal zijn. En dan komt een goede airconditioning dus om de hoek kijken! Dit geldt overigens niet alleen voor kantoren maar bijvoorbeeld ook voor de retailbranche. Door een aangename temperatuur zowel zomers als ’s winters blijven klanten langer in een winkel, hetgeen uiteindelijk omzetverhogend zal werken.

Maar ook in de industriële sector speelt airconditioning een belangrijke rol. Juist hier kan het  in bepaalde situaties heel nauw komen wat betreft temperatuur of relatieve luchtvochtigheid.

Toepassingen

Om u een indruk te geven in welke situaties en sectoren klimaatbeheersing van belang is geven wij u hier een aantal voorbeelden waarin Lukon Air met succes een (maatwerk)oplossing gerealiseerd heeft.

  • Wijnopslag. Bij het bewaren van wijn, denk aan de houdbaarheidsdatum van de wijn en de kurk, luisteren de juiste temperatuur en luchtvochtigheid heel nauw.
  • Drukkerijen. Vooral vanwege het papier is een gecontroleerde RV (relatieve luchtvochtigheid) erg belangrijk.
  • Klimaattestkamers en meetkamers. Door middel van onze installaties zijn klimatologische omstandigheden na te bootsen van tropische condities tot vrieskou. Producten kunnen zo getest worden.
  • Klimaatdroogkamers waarin met laspoeder gewerkt wordt.
  • Maar denkt u bijvoorbeeld ook aan kantoren, kapsalons, winkels, serverruimtes, hotels en restaurants.
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.